tisdag 26 februari 2019

10 Sätt Att Tjäna Pengar På Online Genom Att Blogga Med WordPress

Letar du sätt att tjäna pengar på online som är legit? WordPress är den största plattformen för att publicera och skriva bloggar med på hela internet. Hela 27 procent av alla hemsidor använder sig av det. Man kan använda WordPress för att blogga om det du är passionerad över och tjäna pengar på det också! Detta inlägg kommer att handla om 10 sätt att tjäna pengar genom att blogga med WordPress.


Först vill jag varna om att den här artikeln inte kommer handla om "bli rik snabbt sajter" utan en riktig möjlighet att kunna dra in pengar från att producera bra artiklar om något du har erfarenhet inom.

Den här guiden kommer vara mer omfattande om hur man tjänar pengar på ett "rent" sätt. Några av dessa metoder kräver även en liten investering men en del är gratis. Om du är villig att lägga ner mycket tid så kommer du ha en större chans att lyckas.

Innan du kan börja med någon av dessa metoder kommer du behöva sätta upp en egen WordPress blogg och ifall du inte vet hur man gör det kan du lära dig från guiden jag länkat under.

-> Guide för att sätta upp WordPress <-


När du suttit upp din blogg och känner dig redo kan du följa den här guiden.
Tjäna pengar med reklam på din blogg






När det kommer till att blogga så är det första som kommer till tanken att sätta upp reklam på bloggen naturligtvis. Det är lätt att sätta upp reklam på en WordPress-sajt och med lite trafik kommer du att kunna börja tjäna lite extra pengar på det. Men det finns också många fler metoder du kan använda dig av för att kunna dra in pengar från bloggen. 

1. Tjäna Med Affiliate marknadsföring

Affiliate marknadsföring är när du rekommenderar och säljer en produkt från någon annan hemsida med en speciell länk som håller koll på vilka personer du har skickat till deras sida. Varje gång någon köper efter att ha klickat på din länk får du en provision för det.
Många tjänster och företag online har ett affiliate program du kan gå med i och det finns för alla olika industrier.
Om du är intresserad av affiliate marknadsföring kan du starta med att tänka vilka produkter du redan skriver om eller finns inom din industri som dina läsare skulle kunna vara intresserade av. Sen kan du välja ut ett affiliate program som skulle kunna passa dig. Under finns en lista på några stora affiliates du kanske skulle vara intresserad av att ta en närmare titt på.
När du har valt ut en produkt du vill marknadsföra kan du ladda ner ett WordPresstillägg som heter ThirstyAffiliates för att hantera dina affiliatelänkar lättare.
ThirstyAffiliats hjälper dig att snabbt och lätt lägga in länkarna i dina inlägg, automatiskt byta ut nyckelord till länkar och lätt låta dig se hur varje länk presterar på din hemsida.
Affiliate marknadsföring är ett lätt sätt att tjäna pengar eftersom du kan marknadsföra massor av olika produkter och nästan alla stora webbutiker har ett affiliate program.
2. Använd ett tillägg för att sälja reklamplatser direkt
Att sätta upp Goole AdSense är lätt men pengarna du kan tjäna från det är begränsat. Hur mycket du får för varje klick varierar från varje gång.

Att sälja direkt en reklamplats på din hemsida kan vara lite mer lukrativt istället för att luta sig på att Google som tar en andel av dina pengar. Med egen reklamplats kan du själv bestämma och förhandla fram priser med de som vill lägga in reklam på din blogg.

Det finns flera typer av modeller för reklam du kan använda dig av men de vanligaste är CPM och CPC. Cost per click (CPC) är när någon betalar för varje klick på reklamen och Cost per mille (CPM) är när du tar betalt per tusen visningar på en annons. Det lättaste och mest vanliga för bloggare är att man tar ett fast pris per klick eller per tusen visningar eftersom det är lättare att hålla koll på. Du kan såklart också göra ett budgivningssytem av det för att den som budar höst ska få visas mest men det är naturligtvis mer komplicerat att integrera på din webbplats.

Att hantera annonser direkt på din webbplats är mer jobb än att använda AdSense som man bara behöver lägga till en kodsnutt för att börja visa reklam men ifall du får iallafall mer kontroll över priserna och avtalen.
Det finns ett bra tillägg för WordPress att hantera annonsplatser direkt som kan göra processen betydligt lättare. Jag personligen rekommenderar att använda BuySellAds, som är en marknadsplats för att sälja annonser direkt till din sida. De har även en bra WordPress plugin som du kan installera och det är enkelt att lägga in reklam med.
Genom att använda BuySellAds kan du enkelt sälja reklamplatser till din blogg
3. Sälja Sponsrade Inlägg
Vissa bloggare är inte intresserade av att visa massa reklambanners för deras läsare men vill ändå kunna tjäna pengar på sin blogg. Då kan man istället sälja sponsrade inlägg.
Med reklamplatser som du säljer på din plats kan du förlora lite kontroll över vad som exakt visas för dina besökare. Vissa läsare blir irriterade över att se massor av annonser och allt fler har börjat använda adblockers.
Att sälja betalda inägg är som att representera ett annat företags produkt och skriva om det för att engagera dina läsare att skapa en positiv attityd till företaget eller produkten.
För att börja så är det bra att kunna ha en sida där du kan visa hur mycket besökare/läsare din blogg har, hur engagerade dina läsare är om din blogg på sociala medier, var dina läsare kommer ifrån och ålder. Denna data är viktig för de som vill betala för att få placera inlägg på din hemsida.
Sedan kan du ha en kontaktsida så annonsörer lätt kan kontakta dig ifall de är intresserade att få publicera ett inlägg på din blogg.
4. Visa google Adsense på bloggen
Google Adsense är ett väldigt lätt sätt att börja dra in pengar från din blogg. Allt du behöver göra är att registrera dig och lägga in en kod på din hemsida så kommer annonser börja visas automatiskt på hemsidan.

Varje gång någon klickar på dessa reklamer kommer du att få betalt. Det är CPC modellen AdSense använder sig av.
Att använda Google Adsense är ett bra sätt att börja tjäna pengar på hemsidan när du först startar upp din blogg och det kan faktiskt betala ganska bra så fort du börjar driva in lite trafik.
Det finns massor av olika tillägg som kan hjälpa dig att lägga in reklamerna från Adsense och du kan hitta flera genom att bara söka snabbt på Google efter sådana plugins.
5. Tjäna pengar på nätet genom att "flippa" hemsidor
Om du vet hur man sätter upp en WordPress-sida så är du redan på god väg för denna metod. Ibland gillar entreprenörer att köpa redan färdiga och etablerade hemsidor de kan använda för sitt företag för att få ett försprång.
Om du kan bygga en WordPress blogg och börja få in trafik på den så kan du också sälja den till någon som är intresserad av att ta över ägandet. Du kan faktiskt tjäna ganska mycket pengar enkelt med denna metod om du drar upp ett par bloggar och försöker växa de.
Såklart behöver typen av hemsidan lite efterfrågan och så måste du veta lite hur du ska sätta pris på de. Flippa är en marknadsplats där du kan sälja hemsidor som redan är färdigbyggda genom att auktionera ut de.
6. Sälj kurser online
Att sälja kurser online är också ett bra sätt att kunna tjäna extra pengar.
Kurser kan oftast säljas till högre pris en e-böcker. Du kan ta betalt för för att lära ut till andra om dina starka områden och kunskaper.
Du behöver sätta upp lektioner för din kurs samt material som kan hjälpa de som vill gå med i kursen och erbjuda material för att ladda ner som presentationer, mallar för checklistor osv.
Du kanske också vill överväga ifall du vill sälja personlig hjälp i din kurs. Man kan erbjuda flera olika plan som att finnas tillgänglig att bli ställd frågor via email eller mer exklusiv support där du erbjuder samtal med kunden.
När din kurs är redo kan du använda dig av LMS som är ett typ av ett system för att lägga ut kurser till dina läsare. I WordPress kan jag rekommendera MemberPress.
7. Gör en betalt företagskatalog
Kataloger på webben får dig kanske att tänka på de äldre delarna av internet innan botar hade börjat indexera allting automatiskt men de är faktiskt inte helt ute ur spelet ännu.
Generella länkkataloger på nätet är inte så nödvändigt längre men nischade och lokala kataloger kan vara väldigt hjälpsamt och bra.
Sådana kataloger kan vilja samla recensioner om företag som delar information om de och/eller listar deras bästa produkter.
Det är lätt att skapa en katalog på din WordPress sida och det finns massor av tillägg för att göra det som också kan hantera betalningar för att bli listad.
8. Sälj E-böcker på WordPress
E-böcker är ett självklart val för att sälja digitala produkter. De är relativt lätta att skriva och producera och om du har bloggat ett tag så kan du samla några av dina gamla blogginlägg och göra om de till olika kapitel eller delar av din bok.
När din bok är skriven, kan du designa ett omslag med verktyg som Canva.
Att sälja digitala produkter med WordPress är lätt med olika tillägg. Till att börja med kan du leta efter en bra e-handelsplugin som WooCommerce.

Ett annat bra tillägg för digitala produkter är Easy Digital Downloads. Det är lätt att använda och inkluderar många hjälpsamma funktioner som kan vara bra till din butik.
wordpress plugin för att sälja digitala produkter - Easy Digital Downloads

9. Store Skapa en WooCommerce butik och börja med dropshipping
Dropshipping är ett utmärkt sätt att skapa en onlinebutik för din WordPress sida eller blogg utan att behöva hantera lager eller att skicka produkterna själv.
Med dropshipping måste du skapa en butik, hantera vilka produkter som ska visas och ha kundtjänst men ett annat företag tar hand om dina ordrar och skickar ut de till kunderna. De är osynliga och en tredje part som din kund inte ens vet om.
WoCommerce är ett bra tillägg till WordPress för att starta en dropshippingbutik. Det finns även plugins till WooCommerce för dropshipping som kan hjälpa dig automatisera processen så att du kan fokusera på att skaffa trafik till hemsidan.
10. Starta en onlinebutik med WooCommerce

Har du en idé för en egen produkt du skulle vilja sälja? Då kan du ju starta en helt egen butik online!

Med WordPress kand du faktiskt väldigt lätt skapa en egen butik eller koppla en befintlig blogg så du kan lägga in en butik där genom att använda WooCommerce.
Att starta en webbutik kan ta mycket tid och kräva mycket jobb. Eftersom du själv behöver göra eller köpa produkterna för din egna butik måste du även skicka ut de till kunderna själv.
Att sälja fysiska produkter kan ge mycket kunskap och kan också skapa bra rykten om ditt märke så att det växer och i många fall är fysiska produkter även vad dina läsare intresserade av.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar