måndag 14 oktober 2019

Tjäna pengar som content writer

På många sajter kan du få ihop en bra extrainkomst vid sidan av ditt riktiga jobb. Är du riktigt aktiv kanske du till och med kan ha skrivandet som din huvudsakliga syssla. Jobbet är perfekt om du exempelvis vill ut och resa under en tid, då du kan arbeta från varsomhelst i världen. Tänk bara på att det aldrig finns någon garanti på att jobben ska komma in månad efter månad. Eftersom du är frilansskribent får du anpassa dig efter efterfrågan, och din inkomst kommer förstås även vara beroende av hur mycket tid du väljer att lägga ner.












De flesta sajter betalar per ord. Det vanligaste brukar vara runt en cent per ord. Det betyder att om du skriver en artikel på 800 ord kommer du att tjäna åtta euro. Detta var bara ett exempel och det kan givetvis röra sig om mer eller mindre, vilket alltid ska framgå innan du accepterar artikeln. Att korrekturläsa brukar oftast ge mindre betalt eftersom det inte tar lika lång tid. Då ska du endast kontrollera att texten är bra skriven, och att den inte innehåller några faktafel. Om du kan klättra i nivå betyder det att du kommer få bättre betalt för svårare texter.
Att vara frilansskribent är ett perfekt alternativ för dig som älskar att skriva. Du kan sitta var du vill i världen, och jobba när du vill. Det finns flera sajter som erbjuder jobb för svenska skribenter. Detta kallas normalt för content writing och är bara en Google-sökning bort. Normalt får du betalt per artikel eller ord, och det rör sig om ett fast pris. Ämnen du skriver om kan vara allt från casino, till resor och spel. Det beror lite på vilken sajt du skriver för. Du kan även arbeta direkt mot kund. Eftersom du är frilansskribent är det du själv som ansvarar för att betala skatt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar