tisdag 15 oktober 2019

Tjäna pengar - 20 olika sätta att tjäna extra pengar

Frågan alla ställer sig själv många gånger under livet men kanske inte alltid öppet vill erkänna är "hur kan jag tjäna pengar?". Så hur tjänar man pengar egentligen? I denna artikel kommer jag skriva ett par små tips på hur du kan tjäna lite extra småpengar både online och genom arbete i verkliga livet.

Regel nummer ett av personlig ekonomi är att spendera mindre än vad du tjänar. Så om du vill kunna spara ihop lite pengar så är det bästa du kan göra att eliminera små summor utgifter lite här och där.

Men om du verkligen behöver skaffa lite extra pengar i fickan finns det en annan sida av myntet som du kan överväga – att tjäna pengar. Men lite extrajobb vid sidan av eller ett "tjäna-pengar-intresse" kan du få en högre lön.

Sanningen som ingen vill prata om: lära sig hur man tjänar pengar kan så att din finansiella status blir bättre på sätt som att spara pengar inte kan. Det finns så många olika sätt att spara på men det finns också oändligt många sätt att tjäna extra pengar som du kan använda att betala av skulder, spara för framtiden eller bara ha lite kul med.

Om du är ivrig att boosta upp dina inkomster men inte vet var du ska starta finns det en lista nedan som kan ge dig lite idéer om hur du kan göra.

De bästa sätten att tjäna pengar

Vi kan tacka internet för alla de underbara möjligheter som det ger oss. Det är helt möjligt att skapa en stadig inkomst eller en extrainkomst genom att lägga lite tid hemifrån. Om du inte vet hur du ska tjäna pengar på nätet kan du överväga följande förslag:

Öppna en Etsy-butik. Om du har talang eller är duktig på kreativa saker, oavsett om det kommer till konst eller att sy kläder så kan du öppna en webbutik på Etsy.com och sälja dina prylar för lite snabba pengar. Med din egna Etsy-butik är det upp till dig hur mycket du säljer, priset på produkterna och tja, hur mycket du tjänar.

Gör betalda undersökningar. Sidor som Ebuno, Swagbucks och Triaba betalar sina användare för att dela med sig av sina åsikter om olika produkter och tjänster. Även om man kanske inte får så mycket från dessa sajter så kan man ändå få in en extraslant ifall man frekvent deltar i olika korta undersökningar.

Få betalt att söka. Zoombucks.com betalar dig för att söka online med deras sökmotor. För att kvalificera sig måste du vara villig att ladda ner deras sökbar och använda den för internet. Den bästa uppsidan med detta är att du kan få utbetalt i presentkort istället för kontanter vilket annars skulle vara småpengar som nästan inte ens är värda att behålla. Det kan vara ett smidigt sätt att använda för att exempelvis ta ut i presentkort för bensin eller något sådant liknande för att minska dyra kostnader som är nödvändiga för vissa.
Utvärdera sökmotorer. Sökmotorsutvärderingar är hålls främst av sökmotorsägaren själv för att leta buggar eller fel i sökresultaten. Du kanske inte tjänar så mycket med detta men du kan få in lite lite extra genom att sitta hemma och göra detta. För att leta sånna här jobb kan du titta på exempelvis Lionbridge.
Starta en blogg. Om du älskar att skriva eller är väldigt engagerad inom ett visst ämne är ett väldigt bra sätt att få in pengar att starta en blogg. Allt du behöver är ett domännamn, en billig serverhost och lite idéer vad du ska skriva om.
Skriv och publicera en eBok. Du måste in publicera din bok via det traditionella sättet och få en bank att finansiera för att trycka massor med upplagor. Nu för tiden kan du publicera en eBok via Amazon.com och sälja det helt själv utan några investeringar. Sedan när du publicerat din eBok kan du marknadsföra den själv via sociala medier, din blogg eller var som helst där du tror att det kan finnas potentiella köpare.
Bli en frilansskribent. Om du har passion för att skriva texter eller en bakgrund som skribent kan du hitta frilansjobb som skribent online. För att söka tillgängliga jobb kan du titta sidor som UpWork.com och Problogger.net. Du kan även titta på traditionella jobbsidor som Indeed.com.

Börja jobba med affiliatemarknadsföring. Om du är aktiv på sociala medier och har en bra bas med följare kan du göra dessa kontakter till en ganska bra summa pengar på en kort tid med en bra plan. Att sälja via affiliate betyder att du säljer andras produkter via dina egna länkar och få betalt ett procentuellt eller fast pris på produkterna. För att komma igång med affiliatemarknadsföring kan du titta in på sidorna Amazon.com, ClickBank.com eller Commission Junction.
Tjäna pengar genom cashback när du köper. Att få cashback på dina köp är ett bra sätt att egentligen spara pengar. Kreditkortscashback är inte det enda bra systemet för att få cashback. Det finns sidor som ShopAtHome som du kan få cashback ifrån butiker som är accepterade. Många som frekvent shoppar kan också testa Ibotta som gör så att du får en cash-back på vara köp.
Köp och sälj domännamn. Om du är duktig på att hitta på att hitta domännamn som inte redan är upptagna så kan du tjäna en hel del pengar på att köpa och sälja hemsidor. Tänk dig som en digital mäklare. Du kan köpa domäner från GoDaddy.com för så lite som en hundralapp eller mindre och sedan kan du sälja vidare domänen för dyrare på sidor som Flippa.com.

Tjäna pengar på YouTube. Viss människor älskar att vara i rampljuset och då kan man köra lite som sidojobb att ha sin egna YouTube-kanal. Du kan tjäna pengar genom att ha reklam i dina videor, sälja affiliate-produkter eller sälja dina egna produkter. Med att publicera intressanta videor som guider för olika saker eller bara om ditt liv så kan du ha tur och få en bra mäng tittare som du kan tjäna lite extra pengar på.
Bli en virtuell assistent. Virtuella assistenter gör ett många olika jobb för deras kunder. Allt som du kan göra online i princip. Olika jobb du skulle kunna få är exempelvis att öppna emails, schemalägga blogginlägg, komma med olika förslag eller datainmatning. Du kan leta efter jobb som virtuell assistent på sidor som UpWork.com eller Problogger.net.

Jobba med översättning. Om du är flytande i ett främmande språk kan det vara relevant att leta jobb som översättare eller tolk. Beroende på dina erfarenheter kan du hitta jobb för att exempelvis översätta eBöcker, blogginlägg, texta inspelade videor eller filmer.
Hantera sociala medier för företag. Om du är duktig på att använda sociala medier kan du potentiellt få betalt för att hantera olika plattformar för företag. Många företag är alldeles för upptagna för att varje dag hålla deras Facebook-, Twitter- och Instagram- samt Pinterest- konton uppdaterade och några av de kan betala dig för att göra det åt dem. För att hitta jobb som detta kan du fråga lokala företag eller leta via sidor som Indeed eller UpWork.
Jobba med att ringa hemifrån. De flesta "call center" kräver att du är på en viss plats. Det finns dock vissa jobb som låter dig göra detta hemifrån vilket kan vara ett bekvämt sätt att få en liten extra inkomst.

Hyra ut din bil. Om du inte använder in bil varje dag kan du hyra ut den och tjäna lite enkla pengar för det. Sidor som Turbo.com och FlightCar.com låter dig hyra ut din bil på en daglig- eller till och med en timbasis.
Svara på frågor. Om du är duktig på olika ämnen kan du få betalt för din expertis. För att hitta jobb som detta kan du gå in på JustAnswer som betalar dig för att svara på frågor på antingen telefonen eller bara online.
Hyr ut ett rum på Airbnb. Om du bor nära ett turistområde kan de ha sina fördelar, iallafall om du fungerar på att hyra ut ett rum. Genom att hyra ut ett rum eller till och med hela huset från exempelvis Airbnb kan du dra in ganska bra summor extra pengar.
Lär ut engelska eller svenska online. Att lära ut språk som svenska eller engelska kan vara ett bra sätt att kunna tjäna pengar online. Man kan tjäna ganska mycket genom att exempelvis lära ut svenska till nyanlända i Sverige och då tjänar du medan du gör något gott för samhället.
Bli en "proofreader". Alla typer av företag anställer folk för att läsa igenom deras texter för fel och oklarheter innan de publicerar. Det är en bra sidoverksamhet du kan jobba med och det kan fungera för vem som helst eftersom du kan sitta hemma och jobba med det. Allt du behöver är en dator och internet. Du kan hitta jobb för proofreading genom hemsidor som Indeed.com.

Vad är mest viktigt mellan att tjäna pengar eller spara pengar?

Oavsett om du vill bli en egenföretagare, göra lite sidojobb eller tjäna småpengar så kan tipsen över hjälpa dig. Genom att hitta sätt att öka din inkomst kan du få lite extrapengar för att göra något roligt, betala av skulder successivt eller spara för framtiden. Spara pengar är halva biten. Om du verkligen vill få extra pengar är det absolut bästa att både öka din inkomst, oavsett om det är småpengar, samtidigt som du drar ner på små och större kostnader. Låt säga att du lyckas dra ner onödiga kostnader med 20kr om dagen samt gör lite extra småjobb med betalda undersökningar som ger dig 50kr per dag, kan det bli 25550kr extra per år (70*365) och 255500kr på 10 år (25550*10). Med dessa pengar kan du också ytterligare få växa genom att kanske stoppa in på ditt Avanza-konto. Ifall du sparar ihop 255500kr och lägger in i en fond som växer med 4% per år i 10 år så har du efter det nästan 380 tusen kronor.

Att spara på småpengar och dra ner på småutgifter kan i slutändan ändå bli mycket pengar.
* Denna artikel är översatt. Original: https://www.thesimpledollar.com/how-to-make-money *

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar